dilluns, 31 de maig de 2010

Sintel

4 anys després de l'aparició del primer metratge animat mitjanament professional creat fent servir únicament programari lliure (Elephants Dream), la "Blender Foundation" ha decidit encetar un nou projecte, anomenat projecte Durian, seguint la tònica d'anomenar els seus projectes amb noms de fruita (apricot, orange etc.).

El projecte pretén ser un nou metratge animat en 3D mitjançant només programari lliure anomenat "Sintel". Per la informació que ens han anat donant els desenvolupadors a través del seu bloc podem deduir que el film tindrà com a protagonista una noia anomenada Sintel i que tindrà una ambientació èpica.

Segons ha comentat l'equip de producció del projecte Durian, volen que aquest projecte els ajudi a desenvolupar noves tecnologies per la nova release de "Blender", la 2.5. Per aconseguir això, l'equip s'ha marcat una serie d'objectius tècnics que han d'intentar aconseguir integrar en la pel·lícula que són les següents:

- Aconseguir uns models en mode escultura fent servir multires amb molt detall.
- Fer us de explosions/fum/foc i tot aquest tipus d'efectes de partícules.
- Composició en diferents nivells.
- Millorar el servei de llibreries del programa.
- Aconseguir que el Blender 2.5 sigui totalment operatiu.

Pel que fa al programari que es farà servir, ja hem comentat que serà absolutament lliure. Es faran servir els programes Blender (per suposat), GIMP, Inkscape, Mypaint, Krita, OpenExr, Python i SVN entre d'altres.

Per anar fent una mica de gana podeu visitar el seu bloc on trobareu molts vídeos i molta informació sobre com s'està desenvolupant el projecte. I també podeu fer una ullada al tràiler de "Sintel".

1 comentari:

 1. Us convido humilment a visitar la tot just ahir inaugurada web d'en Pipes (jo, Antoni Villacreces):
  http://www.aldeaglobal.net/enpipes
  encara per acabar de formar.se. Podeu descarregar lliurement tot d'arxius d'escenes Blender, d'un magatzem que anirá creixent.
  No sé si es prou tema per un blog, aixi que afegiré que (us ho juro!) la casualitat ha fet coincidir amb aquesta estrena la aparició de la esperada versió 2.60 de Blender, gran esforç al món del software lliure, que us aconsello encaridament que tasteu.
  Respecte a la web, agraïré qüalsevol comentari, critica ó proposta. Si ho voleu fer via e-mail:
  pipes3d@ymail.com
  Salut!

  ResponElimina

 
Creative Commons License
obra de Miki Pérez està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons